ნუშის გოზინაყი
ნუშის გოზინაყი
დრო 2წთ
ულუფა 25
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
რჩევა:
თუ კანგაცლილი ნუში არ გვაქვს, მაშინ 5-6 წუთით გავაჩეროთ მდუღარე წყალში, შემდეგ ამოვიღოთ, კანი მოვაშოროთ და ვაცადოთ გაშრობა. ნუში დავჭრათ, ოდნავ მოვხალოთ და გოზინაყის რეცეპის მიხედვით მოვამზადოთ.

ინგრედიენტები

  • თაფლი - 1 ჭიქა
  • დათლილი, კანგაცლილი ნუში - 5 ჭიქა
  • შაქარი - 1-2 ს/კ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

თაფლი ჩავასხათ თუჯის ქვაბში, დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და ხის კოვზით ვურიოთ. როცა ადუღდება და აქაფდება, გადმოვდგათ და ბოლომდე გავაგრილოთ.

ეს პროცედურა კიდევ 2-ჯერ გავიმეოროთ. ბოლოს დავუმატოთ შაქარი და როცა წამოდუღდება, ჩავყაროთ ნუში.

ნუშისა და თაფლის მასას 4 წუთი ვურიოთ, შემდეგ გადმოვდგათ ცეცხლიდან, მაშინვე გადმოვიტანოთ დასველებულ ხის დაფაზე. წყალში დავასველოთ ცომის საბრტყელებელი ჯოხი და გოზინაყის მასა თანაბრად გავაბრტყელოთ. გოზინაყი დავჭრათ თანაბარი ზომის რომბებად და გავაგრილოთ.

ჟურნალი "გემრიელი" (მე-12 ნომერი)
ტეგები:
ნუში გოზინაყი ნანახია: 8098