საახალწლო ტორტი - განსაკუთრებული სუფრისთვის
საახალწლო ტორტი - განსაკუთრებული სუფრისთვის
დრო 6წთ
ულუფა 16
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბისკვიტისთვის:
  • კვერცხი - 10 ცალი
  • შაქარი - 10 ს/კ
  • ფქვილი - 10 ს/კ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • კრემისთვის:
  • რძე - 1 ლ
  • შაქარი - 2 ჭიქა
  • ფქვილი - 1 ჭიქა
  • კარაქი - 300 გ
  • წაბლის პასტა ან მზა კარამელის სოუსი - ბლენდერში ათქვეფილი, 2 ს/კ
  • ათქვეფილი ნაღები - 300 მლ
  • განაშისთვის:
  • ნაღები - 500 მლ
  • შავი შოკოლადი - 500 გ
  • მზა ბეზეს სოკოები - მოსართავად
მომზადების წესები
მომზადება
კვერცხი გავაცალკევოთ ცილისა და გულისაგან. ცილას მოვაყაროთ ცოტა მარილი და ავთქვიფოთ მყარი ბეზეს მიღებამდე. დავუმატოთ შაქრი, როდესაც შაქარი ბოლომდე გაიხსნება დავუმატოთ გულები.
დავაცრათ ფქვილი, გამაფხვიერებული და ნაზად ამოვურიოთ.
ბისკვიტის მასა გავყოთ ორ ნაწილად, ერთ ნაწილს შევურიოთ ვანილი, მეორეს 1 ს.კ. ნალექიანი ყავა.
ჩავასხათ ყალიბში და გამოვაცხოთ 150 გრადუს ტემპერატურაზე 20-25 წთ
კრემი
ავურიოთ ერთმანეთში შაქარი და ფქვილი, დავასხათ ცივი რძე და გავხსნათ კარგად, შემდეგ დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და მუდმივი მორევითვხარშოთ ადუღებიდან 3-5 წთ. ცხელშივე ჩავაგდოთ კარაქი და დავუმატოთ ვანილი და წაბლის პასტა.
კრემი გავაცივოთ ოთახის ტემპერატურაზე.
კრემს ხის ჯოხით შევურიოთ ათქვეფილი ნაღები.
ბისკვიტები გავჭრათ 4 ტოლ ნაწილად. დავნამოთ მაგარი ხსნადი ყავის სიროფით.
შუაში გადავუსვათ წაბლის კრემი და გავაჩეროთ მაცივარში 3-4 საათი.
განაში:
ნაღები და შოკოლადი დავდგათ ორთქლის აბაზანაზე და გავხსნათ ბოლომდე. დავტოვოთ ოთახის ტემპერატურაზე სრულ გაცივებამდე.
გამოვიღოთ ტორტი მაცივრიდან, გადავუსვათ გაცივებული განაში და მოვრთოთ ბეზეს სოკოებით.

ჟურნალი "გემრიელი" (დეკმებრის ნომერი)
ტეგები:
ტორტი ბეზე საახალწლო ნანახია: 5335