ბეზეს ნამცხვარი შოკოლადის მინანქრით
+ N/A
ბეზეს ნამცხვარი შოკოლადის მინანქრით
დრო 2წთ
ულუფა 25
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბისკვიტისთვის:
  • ფქვილი - 260 გ
  • კაკაო - 40 გ
  • მარილი
  • კარაქი - 225 გ
  • შაქრის პუდრა - 60 გ
  • განაშისთვის:
  • შავი შოკოლადი - 180 გ
  • ნაღები - 20 მლ
  • ბეზესთვის:
  • კვერცხის ცილა - 2 ცალი
  • შაქრის პუდრა - 100 გ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ცომი

კარაქი და შაქრის პუდრი ავთქვიფოთ კრემოვან სტრუქტურამდე. დავუმატოთ მარილი, კაკაო და ფქვილი. შევკრათ ცომი, გადავახვიოთ საკვებ ცელოფანში და შევინახოთ მაცივარში არანაკლებ 1 საათისა.
გაცივებული ცომი გამოვიღოთ, გავაბრტყელოთ და დავჭრათ მრგვალ დისკებად. გამოვაცხოთ 170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 8-10 წთ.

განაში

შოკოლადს დავუმატოთ ნაღები და გავადნოთ ორთქლის აბაზანაზე.

ბეზე

ცილა ავთქვიფოთ კარგად, დავუმატოთ პუდრი და ვთქვიფოთ დაახლოებით 5 წუთი. მიღებული ღრუბელივით მასა ჩავასხათ კრემის ტომარაში, დავსვათ ფორმები და გამოვაცხოთ 130 გრადუს ტემპერატურაზე დაახლოებით 1 საათი.

აწყობა

ნამცხვრის დისკებს დავადოთ ცოტა განაში, დავამაგროთ ბეზე და ამოვავლოთ განაშში. ზემოდან მოვაყაროთ დაფხვნილი ფსტა (ბუსტუღის თხილი).