სალათა "წითელქუდა" – საახალწლო სუფრისთვის
სალათა "წითელქუდა" – საახალწლო სუფრისთვის
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი


ინგრედიენტები

  • ქათმის ფილე - 300 გ
  • კარტოფილი - 300 გ
  • სტაფილო - 350 გ
  • გახეხილი ყველი - 150 გ
  • ნიგოზი - 60 გ
  • კვერცხი - 4 ცალი
  • მაიონეზი - 300 მლ
  • ბროწეული - 0,5 ცალი
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

მოხარშეთ კარტოფილი და სტაფილო. გააგრილეთ. დაჭერით ყველაფერი პატარა ნაჭრებად. ცალ-ცალკე ჯამებში მოათავსეთ და მოასხით მაიონეზი. მოხარშეთ კვერცხი და გააცივეთ.

დაჭერით კვერცხი და მოხარშული ქათმის ფილე პატარა კუბიკებად. გახეხეთ ყველი.

დააქუცმაცეთ ნიგოზი საშუალო ზომაზე. გაარჩიეთ ბროწეული.

გაშლილ თეფშზე დადეთ ლითონის წრე და მასში ჩააწყვეთ პროდუქტები ფენებად: პირველი ფენა – კარტოფილი, მეორე – ქათმის ფილე + მაიონეზი, მესამე ფენა – ნიგოზი, მეოთხე – ყველი + მაიონეზი, მეხუთე ფენა – სტაფილო, მეექვსე - კვერცხი, მეშვიდე – ბროწეული.

ფრთხილად მოაცალეთ ლითონის მილი. სალათა "წითელქუდა" მზად არის.


ტეგები:
სალათა სადღესასწაულო ნანახია: 18517