მომზადების წესი: კვერცხი ნახევრად მოვხარშოთ (გული ოდნავ რბილი რომ ჰქონდეს). სალათა ხელით დავაქუცმაცოთ. ყველი და ბოლოკი მსხვილ სახეხზე გავხეხოთ. პამიდვრები შუა-შუა დავჭრათ, ლორი და წიწაკა – მოგრძო, წვრილ ზოლებად. წვრილად ავკეპოთ კამა. დაჭრილი ინგრედიენტები ავურიოთ. მაიონეზში ავურიოთ ზეთი, ძმარი მარილი, პილპილი და მოვასხათ სალათას. სალათა მოვრთოთ შუა-შუა გაჭრილი კვერცხით. ჟურნალი "გემრიელი" (დეკემბრის ნომერი)