ისპანახის ფლავი
ისპანახის ფლავი
დრო 25წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ისპანახი - 1 კონა
  • ბრინჯი - 2/3 ჭიქა
  • სტაფილო - 2 ცალი
  • ხახვი - 2 თავი
  • კამა და ქინძი - თითო კონა
  • მარილი და პილპილი
  • ზეთი - 4 ს/კ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ბრინჯი მოვხარშოთ მარილიან წყალში და გადავწუროთ.

ისპანახი გავარჩიოთ, დავმდუღროთ და დავჭრათ, სტაფილო თხელ მრგვალ ნაჭრებად დავჭრათ ან მსხვილად გავხეხოთ.

ხახვი ალყა-ალყა დავჭრათ. ხახვი და სტაფილო მოვათავსოთ ტაფაში და ზეთში 3-5 წუთი ვშუშოთ. სტაფილო ძალიან არ უნდა ჩარბილდეს.

დავუმატოთ ისპანახი მარილი და ამოვურიოთ. დავაყაროთ მოხარშული ბრინჯი. 1-2 წუთში მოვაყაროთ მწვანილი, წიწაკა და გადმოვდგათ ცეცხლიდან. შეგვიძლია მივირთვათ როგორც ცხელი, ასევე ცივი.

ჟურნალი "გემრიელი"
ტეგები:
ბრინჯი ისპანახი ნანახია: 6330