აფხაზურა - ტრადიციული ქართული კერძი
აფხაზურა - ტრადიციული ქართული კერძი
დრო 1წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბროწეული - 70 გ
  • ხახვი - 2 თავი
  • ქინძი - 2 კონა
  • მწვანე წიწაკა - 1 ცალი
  • კამა - 1/2 კონა
  • ოხრახუში - 1 კონა
  • ღორის ფარში - 500 გ
  • საქონლის ფარში - 500 გ
  • ბადექონი - 100-120 გ
  • ხმელი ქონდარი - 1 ჩ/კ
  • დანაყილი ნიორი - 5 კბილი
  • მარილი, წიწაკა - გემოვნებით
მომზადების წესები

მომზადების წესი:

მოამზადეთ ინგრედიენტები.
ხორცის ფარშს შეურიეთ ნიორი, ქინძი, კამა, წიწაკა, მარილი, ხმელი ქონდარი და ბროწეული.
ქინძი, ოხრახუში და კამა წვრილად, ხახვი _ მსხვილად, წიწაკა კი _ თხელ რგოლებად დაჭერით.
შეამოწმეთ, რომ ბადექონი გახეული არ იყოს.
ბადექონი გაშალეთ სამზარეულოს დაფაზე და ზედ ფარში მოათავსეთ.