ტარტალეტები ბეზეთი და შავი ქლიავის ჯემით
ტარტალეტები ბეზეთი და შავი ქლიავის ჯემით
დრო 2წთ
ულუფა 15
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ცომისთვის:
  • კარაქი - ძალიან დარბილებული კარაქი, 250 გ
  • კვერცხის გული - 2 ცალი
  • შაქარი - 3 ს/კ
  • სოდა 1 ჩკ
  • ფქვილი - 3 ჭიქა
  • ბეზე და გულსართი
  • შავი ქლიავის ჯემი - 1 ჭიქა
  • კვერცხის ცილა - 3 ცალი
  • შაქარი - 2/3 ჭიქა
  • ვანილი
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

კარაქი და შაქარი ავთქვიფოთ, დავუმატოთ კვერცხის გულები და ფქვილი სოდასთან
ერთად.

მოვზილოთ ნაზი ცომი, დავყოთ პატარა გუნდებად და ფქვილმოყრილ ტარტალეტის ფორმებში თხელ ფენად მოვათავსოთ. ცომი ფორმებში ხელით თანაბრად გადავანაწილოთ.

გამოვაცხოთ საშუალოდ გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 20-25 წუთის განმავლობაში, სანამ გაოქროსფრდება.

როცა შეგრილდება, ფორმებიდან ამოვიღოთ და თითოეულ ტარტალეტში ჩავდოთ ქლიავის ჯემი.

კვერცხის ცილითა და შაქრით ავთქვიფოთ მყარი ბეზეს მასა, შევურიოთ ვანილი და საკონდიტრო ტომრით ტარტალეტები მოვრთოთ.

შევდგათ 150 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და ვაცხოთ, სანამ ბეზე გაოქროსფრდება.

ტეგები:
ბეზე ტარტალეტები ნანახია: 4837