ღორის კანები ნივრით
ღორის კანები ნივრით
დრო 6წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ეს ცივი კერძი აღმოსავლეთ საქართველოში ძალიან პოპულარულია. სანელებლებიდან ძირითადად დაფნის ფოთოლი, პილპილისა და ბაჰარის მარცვლები გამოიყენება, თუმცა, ზოგჯერ სანელებლებს არც უმატებენ და მხოლოდ ნივრითა და მარილით კაზმავენ. მისაყოლებლად ძალიან უხდება არაყი.


ინგრედიენტები

  • ღორის გასუფთვებული კანი - 600 გ
  • ნიორი - 2 თავი
  • დაფნის ფოთოლი - 2 ცალი
  • მარილი
  • პილპილის მარცვლები
  • ბაჰარის მარცვალი
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ღორის კანები ჩავყაროთ წყალში და თავდახურული საშუალო ცეცხლზე ვხარშოთ. წყალი უნდა ფარავდეს კანებს. როცა წამოდუღდება, დავუმატოთ მარილი, პილპილისა და ბაჰარის მარცვლები, დაფნის ფოთლები და ვხარშოთ, სანამ ძალიან დარბილდება და ნახარში არ გათეთრდება, შემდეგ გადავწუროთ, დავუმატოთ დანაყილი ნიორი და გავაცივოთ, მივირთვათ მდოგვთან ერთად.

ჟურნალი "გემრიელი"
ტეგები:
ღორის ხორცი ნიორი ნანახია: 5868