საოცრად არომატული და უცხო დესერტი - მანდარინის ჟელე შოკოლადის მუსით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ასეთი პიკანტური და ძალიან გემრიელი დესერტი ოჯახის ყველა წევრს მოეწონება!

ინგრედიენტები

  • ჟელესთვის:
  • მანდარინის წვენი - კარგად გაწურული, 300 მლ
  • შაქარი - 50-100 გ
  • ვანილის შაქარი - 1 შეკვრა
  • ჟელატინი - 8-10 გ
  • შოკოლადის მუსისთვის:
  • რძე - 100 მლ
  • ნაღები 20-33% - 200 მლ
  • შოკოლადი - 150 გ
  • ჟელატინი - 5 გ
  • ვანილის შაქარი - 1 შეკვრა
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ჟელე: დაალბეთ მანდარინის წვენში 10 წუთით ჟელე, დაუმატეთ შაქარი და შეათბეთ დაბალ ცეცხლზე ჟელესა და შაქრის გადნობამდე. არ მიიყვანოთ ადუღებამდე, თორემ ჟელე გაგიფუჭდებათ. გააგრილეთ და გაანაწილეთ ფორმებში 2/3 სიმაღლეზე. შედგით მაცივარში ჟელეს ბოლომდე გამაგრებამდე.

მუსის მოსამზადებლად, ჟელატინი ჩაალბეთ 50 მლ ცივ წყალში 10 წუთით. შემდეგ გაადნეთ დაბალ ცეცხლზე. კვლავ არ მიიყვანოთ ადუღემადე. რძე მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაუმატეთ ვანილი და გააჩერეთ 5 წუთი. დაუმატეთ ჟელე და კარგად აურიეთ. შემდეგ ცხელ მასაში ჩაყარეთ დამტვრეული შოკოლადი და ხელის ზამბარით ურიეთ ერთგვაროვანი, პრიალა მასის მიღებამდე. შედგით მაცივარში 10-15 წუთით.

ნაღები ათქვიფეთ, დაუმატეთ გაცივებულ შოკოლადის მასას და კვლავ კარგად ათქვიფეთ. გადაიტანეთ მუსი საკონდიტრო ტომარაში, ვარსკვლავის ფორმის თავით და მანდარინის ჟელეს დაასვით მუსის ფორმები. შურვილისამებრ მორთეთ მანდარინის, ფორთოხლის ან ლიმონის ცედრით.

იმისათვის, რომ ცედრა ლამაზ სპირალებად დაიხვეს, წინასწარ ჩააწყვეთ გაყინულ (ყინულის კუბებიან) წყალში.

ტეგები:
შოკოლადი მუსი ჟელე მანდარინი ნანახია: 5441