"სალიანკა" ძეხვითა და ქათმის ხორცი – შეფ-მზარეულის რეცეპტი
"სალიანკა" ძეხვითა და ქათმის ხორცი – შეფ-მზარეულის რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქათმის ფილე - 800 გ
  • ძეხვი - 200 გ
  • მოხარშული ძეხვი ან სოსისი - 200 გ
  • მჟავე კიტრი - 2 ცალი
  • დიდი ხახვი - 1 თავი
  • მწვანე ზეთისხილი, უკურკო - 150 გ
  • ტომატპასტა - 2 ს/კ
  • ქინძი - 0,5 კონა
  • ზეთი - 1 ს/კ
  • შავი პილპილის მარცვლები - 3 ცალი
  • მარილი და პილპილი
  • დაფნის ფოთოლი - 2-3 ცალი
  • მარილი და პილპილი
  • ლიმონის ნაჭრები
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

მოხარშეთ ქათმის ფილე, გააგრილეთ და დაჭერით კუბიკებად. ბულიონი არ გადაღვაროთ.
დაჭერით ძეხვი და სოსისრები მოგრძო ნაჭრებად.

მოხრაკეთ შებოლილი ძეხვი მშრალ ტაფაზე, დაუმატეთ სოსისრები ან მოხარშული ძეხვი და ხრაკეთ დაახლოებით 1 წუთის განმავლობაში.

დაჭერით წვრილად მწვანილი.

იტრის მჟავეც დაჭერით პატარა კუბიკებად.

ხახვი დაჭერით ალყა-ალყა.

მოხრაკეთ ხახვი ზეთში შევარდისფრებამდე. დაუმატეთ მჟავე კიტრი და 1 სუფრის კოვზი მჟავე კიტრის წვენი.

დაუმატეთ ტომატპასტა, მოურიეთ და შუშეთ 2-3 წუთი დაბალ ცეცხლზე.

აადუღეთ ქათმის ბულიონი, ჩაყარეთ ძეხვი, სოსისები და ტომატში მოშუშული ხახვი და კიტრი. მოაყარეთ მარილი, ჩაუმატეთ შავი პილპილის მარცვლები და დაფნის ფოთოლი, მწიკვი შავი პილპილი. ხარშეთ სალიანკა 5-7 წუთი.

სულ ბოლოდ, რომ გამორთავთ, ჩაყარეთ მწვანე ზეთისხილი. სუფრასთან მიიტანეთ ცხელ-ცხელი, გააფორმეთ ლიმონის ნაჭრებითა და დაჭრილი მწვანილით.