ჭარხალი ჩინურად – უკონკურენციო მარინადი
ჭარხალი ჩინურად – უკონკურენციო მარინადი
დრო 2წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ეს მარინადი, შესაძლოა, თქვენი სამზარეულოს ჰიტი გახდეს. მით უმეტს, რომ ის ვიტამინების ნამდვილი ბომბისგან, ჭარხლისგან მზადდება.

ინგრედიენტები

  • ჭარხალი - 3 ცალი
  • ხახვი - 1 ცალი
  • ნიორი - 3-4 კბილი
  • ქინძის თესლი - 1 ჩ/კ
  • დაფქვილი წითელი წიწაკა - 0,5 ჩ/კ
  • ძმარი - 1 ს/კ
  • ზეთი - ხახვის მოსახრაკად
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

უმი ჭარხალი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, მოაყარეთ მარილი და დაასხით ძმარი. გააჩერეთ 2-3 საათი. შემდეგ გადაწურეთ. ხახვი მოხრაკეთ ზეთში შევარდისფრებამდე და ამოიღეთ ტაფიდან (ის აღარ დაგჭირდებათ). ჯერ კიდევ თბილ-თბილი ზეთი მოასხით დამარინადებულ ჭარხალს და მაშინვე დაუმატეთ დაქუცმაცებული ნიორი (აჯობებს, დაჭყლეტილი), წითელი წიწაკა და დაფქული ქინძის თესლი. უფრო მეტად გამოკვეთილი გემოსთვის, შეგიძლიათ, დაუმატოთ სულ ცოტა, მწიკვი შაქარი.

ტეგები:
ჭარხალი მარინადი ნანახია: 105083