"ესკიმო" - ტორტი, რომელიც პირში დნება
+ N/A
"ესკიმო" - ტორტი, რომელიც პირში დნება
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბისკვიტისთვის:
  • ფქვილი - 1 ჭიქა
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • კვერცხი - 4 ცალი
  • ცივი წყალი - 10 ს/კ
  • კაკაო - 2 ს/კ
  • სოდა - 1/2 ჩ/კ
  • ვანილი - 1 ჩ/კ
  • კრემისთვის:
  • თბილი რძე - 1 ჭიქა
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • ფქვილი - 3 ს/კ
  • ვანილი
  • კარაქი - 250 გ
  • მინანქრისთვის :
  • შაქარი - 2 ს/კ
  • კაკაო - 2 ს/კ
  • არაჟანი - 2 ს/კ
  • კარაქი - 50 გ
მომზადების წესები

მომზადების წესი:

გააცალკევეთ კვერცხის გულები ცილისგან. ათქვიფეთ ცილა გამკვრივებამდე. 4 კვერცხის გული ათქვიფეთ 1 ჭიქა შაქართან ერთად გათეთრებამდე. დაუმატეთ 1/2 ჩ/კ სოდა, 10 ს/კ ცივი წყალი, ვანილი, 1 სავსე სუფრის კოვზი კაკაო, ურიეთ და თან ნელ-ნელა შეურიეთ ათქვეფილი ცილა.

ასევე ნელ-ნელა შეურიეთ 1 ჭიქა ფქვილი.

ტორტის ფორმას წაუსვით კარაქი, ჩაასხით ცომი, მოასწორეთ.

შედგით ფორმა წინასწარ 180 გრადუსზე გაუხრებულ ღუმელში და აცხვეთ დაახლოებით 30-40 წუთი.

კრემი:
ქვაბში ჩაახალეთ 2 კვერცხი, 1 ჭიქა შაქარი და 3 სავსე სუფრის კოვზი ფქვილი – მიქსერით კარგად ათქვიფეთ, დაუმატეთ 1 ჭიქა თბილი რძე და კარგად აურიეთ. დადგით დაბალ ცეცხლზე.
ისე რომ, არ შეწყვიტოთ მორევა, მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ ადუღეთ 1 წუთი და გადმოდგით ცეცხლიდან. გააცივეთ.
ცალკე ჯამში ათქვიფეთ 250 გ კარაქი ვანილთან ერთად. ისე, რომ არ შეწყვიტოთ თქვეფა, თითო კოვზით დაუმატეთ მოხარშული კრემი.

მინანქარი:
2 ს/კ შაქარს დაუმატეთ 2 ს/კ კაკაო და 2 ს/კ არაჟანი. დადგით ცეცხლზე და ხარშეთ, თან ურიეთ. მიიყვანეთ ადუღებამდე და გადმოდგით ცეცხლიდან. შემდეგ დაუმატეთ კარაქი. კარგად აურიეთ და პრიალა მინანქარიც მზად არის.
 

ტეგები:
ტორტი ესკიმო ნანახია: 246098