მომზადების წესი:არაჟნის მარინადის მომზადება ლიმონით უნდა დაიწყოთ. კარგად გარეცხეთ, გაამშრალეთ და გახეხეთ წვრილ სახეხზე. დარჩენილი ლიმონიდან გამოწურეთ წვენი. მარინადისთვის 1 სუფრის კოვზი საკმარისი იქნება.მწვანილი გარეცხეთ და დაჭერით წვრილად.ნიორიც დაჭერით წვრილად.ჯამში ჩაასხით არაჟანი, ჩაყარეთ ხმელი ორეგანო, ლიმონის წვენი და ცედრა, ნიორი, ზეთი, მარილი და დაფქული წიწაკა. აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.ახლა დაუმატეთ ოხრახუში და კვლავ კარგად აურიეთ. მარინადი მზად არის.გადავედით ხორცზე. ქათმის ბარკლები კარგად გარეცხეთ, გაამშრალეთ. ჩააწყეთ ღრმა კონტეინერში და მოასხით არაჟნის მარინადი. დააფარეთ თავსახური მჭიდროდ და რამდენჯერმე კარგად შეანჯღრიეთ, რათა მარინადი მთლიანად მოედოს ბარკლებს.შედგით მაცივარში 30 წუთით.გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე, გამოიღეთ მაცივრიდან ბარკლები და დააწყვეთ ცხელ ჟარონაზე.შედგით ღუმელში და შეწვით 45-60 წუთის განმავლობაში.