ქათმის ბარკლები არაჟნის მარინადში
ქათმის ბარკლები არაჟნის მარინადში
დრო 45წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ქათმისთვის უამრავი სხვადასხვა სახეობის მარინადი არსებობს. დღეს კიდევ ერთს გასწავლით. მზადდება წამებში და საოცრად არომატული გამოდის.

ინგრედიენტები

  • ქათმის ბარკლები - 1 კგ
  • არაჟანი - 1 ჭიქა
  • ლიმონი - 1 ცალი
  • ნიორი - 4 კბილი
  • ხმელი ორეგანო - 0,5 ჩ/კ
  • ოხრახუში - გემოვნებით
  • დაფქვილი წითელი წიწაკა - გემოვნებით
  • ზეთი - 2 ს/კ
  • მარილი - 0,5 ჩ/კ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

არაჟნის მარინადის მომზადება ლიმონით უნდა დაიწყოთ. კარგად გარეცხეთ, გაამშრალეთ და გახეხეთ წვრილ სახეხზე. დარჩენილი ლიმონიდან გამოწურეთ წვენი. მარინადისთვის 1 სუფრის კოვზი საკმარისი იქნება.

მწვანილი გარეცხეთ და დაჭერით წვრილად.

ნიორიც დაჭერით წვრილად.

ჯამში ჩაასხით არაჟანი, ჩაყარეთ ხმელი ორეგანო, ლიმონის წვენი და ცედრა, ნიორი, ზეთი, მარილი და დაფქული წიწაკა. აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
ახლა დაუმატეთ ოხრახუში და კვლავ კარგად აურიეთ. მარინადი მზად არის.

გადავედით ხორცზე. ქათმის ბარკლები კარგად გარეცხეთ, გაამშრალეთ. ჩააწყეთ ღრმა კონტეინერში და მოასხით არაჟნის მარინადი. დააფარეთ თავსახური მჭიდროდ და რამდენჯერმე კარგად შეანჯღრიეთ, რათა მარინადი მთლიანად მოედოს ბარკლებს.
შედგით მაცივარში 30 წუთით.
გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე, გამოიღეთ მაცივრიდან ბარკლები და დააწყვეთ ცხელ ჟარონაზე.
შედგით ღუმელში და შეწვით 45-60 წუთის განმავლობაში.