მომზადების წესი:მოვამზადოთ ცომი – საფუარი, 0,5 ჭიქა ფქვილი და მარილი ავურიოთ, დავასხათ თბილი წყალი და მოვზილოთ. თანდათან დავუმატოთ დანარჩენი ფქვილი, ზეითუნის ზეთი და მოვზილოთ რბილი, ელასტიკური ცომი. ცომი ჩავდოთ თასში, გადავაფაროთ ხელსაწმენდი და დავდგათ თბილად.პამიდორი და წიწაკა თხლად დავჭრათ. ნადუღში ავურიოთ მარილი და დანაყილი ნიორი.როცა ცომი აფუვდება, გავყოთ ორად, თითოეული მათლგანი თხლად (3-4 მმ. 25 სმ დიამეტრზე) გავაბრტყელოთ, დავდოთ თუნუქის ფურცელზე, წავუსვათ ჯერ ცოტაოდენი ზეითუნის ზეთი, შემდეგ პამიდვრის სოუსი ან ტომატპასტა, პამიდვრისა და წიწაკის თხელი ნაჭრები და შენელებული ნადუღი. პიცას ზემოდან მოვაყაროთ შაშკვლავი და გამოვაცხოთ კარგად გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 15-20 წუთით, სანამ დაიბრაწება. ცხელ-ცხელი პიცა მივირთვათ ზეითუნის ზეთთან ერთად.