მომზადების წესი:იმისათვის, რომ კარტოფილი ლამაზი გამოვიდეს, გაფცქვენით ის შემდეგი მეთოდით: ჯერ მოაჭერით ზედა და ქვედა ნაწილი, შემდეგ კი გაფცქვნისას მიეცით კარტოფილს კუთხეებიანი კიდეები. გაჭერით ის სიგანეზე, ორ ნაწილად.გარეცხეთ გაფცქვნილი კარტოფილი და დააწყვეთ ისინი ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა ზედმეტი სითხე შეიწოვოს.აიღეთ ღრმა ტაფა და გააცხელეთ მასზე დასხმული ზეთი. მაღალ ცეცხზლე შეწვით კარტოფილი ორივე მხრიდან.როცა კარტოფილი დაიბრაწება, აიღეთ ქაღალდის ხელსახოცი და ფრთხილად ამოაშრეთ ტაფიდან ზეთი.ახლა ჩააგდეთ ტაფაში კარაქი და ჩაყარეთ ქონდრის ღერები. მოაყარეთ მარილი და პილპილი.როცა კარტოფილი კარაქშიც დაიბრაწება, ჩაასხით ტაფაში ქათმის ბულიონი და გადმოდგით ცეცხლიდან, შედგით ტაფითვე გახურებულ ღუმელში ნახევარი საათით.