მომზადების წესი:გაასუფთავეთ ქამას სოკო და გაწმნინდეთ სველი ქაღალდის ხელსაცოხი, მოხარშეთ 5 წუთის განმავლობაში მარილიან წყალში.მოხარშული სოკო დაყარეთ საწურზე.მარინადისთვის: 1 ლ წყალში ჩააგდეთ დაფნის ფოთოლი და შავი პილპილი მარცვლები. დადგით ცეცხზლე ადუღეთ 2-3 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით ცეცხლიდან, დაუმატეთ ძმარი და ზეითუნის ზეთი. ჩაყარეთ მარილი და მოურიეთ.თუ სოკო დიდი ზომის არის, შეგიძლიათ დაჭრათ, მაგრამ აჯობებს იყოს მატარა სოკოები და მთელ-მთელები. ჩაწყვეთ სოკო კერამიკულ ღრმა ჭურჭელში, მოაყარეთ დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, ხახვი და ნიორი. დაასხით ცხელ-ცხელი მარინადი და დაახურეთ თავსახური. როცა გაგრილდება – შედგით მაცივარში. 12 საათში სოკო მზად იქნება.