ამ ფუმფულა ბისკვიტის საიდუმლო - ლიმონათია
ამ ფუმფულა ბისკვიტის საიდუმლო - ლიმონათია
დრო 25წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ლიმონათზე მომზადებული ბისკვიტი გამოდის საოცრად ნაზი, ჰაეროვანი და ფაფუკი.
 

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 4 ცალი
  • შაქარი - 1,5 ჭიქა
  • ვანილის შაქარი - 1 შეკვრა
  • ლიმონათი - ნებისმიერი არომატით, 1 ჭიქა
  • ზეთი - 1 ჭიქა
  • ფქვილი - 3 ჭიქა
  • გამაფხვიერებელი - 10 გ
მომზადების წესები

მომზადების წესი:

ამ ბისკვიტის მთავარი საიდუმლო – ლიმონათია. ის აუცილებლად გაზიანი უნდა იყოს.

კვერცხი, შაქარი, ვანილის შაქარი ათქვიფეთ მიქსერით, ისე რომ არ შეაჩეროთ თქვეფა, დაუმატეთ ზეთი და ლიმონათი. ნელ-ნელა ჩააყარეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი და კვლავ კარგად ათქვიფეთ. ცომი არაჟნის სისქის უნდა მიიღოთ.

ჩაასხით მიღებული ცომი ტორტის ცხიმწასმულ და ფქვილმოყრილ ფორმაში და შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. აცხვეთ 25-30 წუთი. ფორმა საკმაოდ ღრმა უნდა იყოს, რადგან ბისკვიტი საკმაოდ დიდზე ამოდის..

როცა ბისკვიტი გამოცხვება, გააჩერეთ ჩამქვრალ ღუმელში კიდევ 20 წუთი. შემდეგ ცოტა გააგრილეთ და ისე გადმოიღეთ ფრთხილად ფორმიდან.

რჩევა: საოცარი არომატიც ექნება ტორტს, თუ ლიმონათი იქნება ნაღების.

 

ტეგები:
ტორტი ლიმონათი ბისკვიტი ნანახია: 208664