მომზადების წესი:ქათამი გარეცხეთ და დაჭერით. დაჭერით ბოსტნეულიც. ჩადეთ ფენა-ფენა ქათამი და ბოსტნეული სანელბლებით ქილაში: ქათმის ფენა, მარილი, შემდეგ შავი პილპილის მარცვალი, დაფნის ფოთოლი, ბოსტნეულის ნარევი, კვლავ ქათამი და ასე შემდეგ…არანაირი სითხე ქილაში არ დაუმატოთ. თუ ქათამი დიდი ზომისაა, ქილა ფაქტობრივად მთლიანად გაივსება. დააფარეთ ქილას ახალი რკინის ხუფი რეზინის გარეშე და შედგით ცივ ღუმელში ქვედა თაროზე (ღუმელის ფსკერზე კი არა, ბადეზე ან ჟარონაზე.შემდეგ ჩართეთ ღუმელი 180 გრადუსზე და დატოვეთ ქილა 1,5 საათით.შედეგად მიიღებთ: ნაზ, წვნიან და საოცრად გემრიელ ქათამს ბოსტნეულით.