ფაფუკი და საოცრად არომატული თაფლის ბისკვიტი
ფაფუკი და საოცრად არომატული თაფლის ბისკვიტი
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ამ რეცეპტით გამომცხვარ ბისკვიტს თაფლის ზომიერი და საოცარი არომატი აქვს, გამოდის ფაფუკი და ისეთი ნაზი, რომ პირში დნება.

ინგრედიენტები

  • მოხარშული შესქელებული რძე - 1 ქილა
  • კრემისთვის:
  • ფქვილი - 190 გ
  • თაფლი - 2 ს/კ
  • შაქარი - 160 გ
  • კვერცხი - 6 ცალი
  • კარაქი ან არაჟანი - სურვილისამებრ
  • შოკოლადის მინანქრისთვის:
  • შავი შოკოლადი - 1 ფილა
  • კარაქი - 50 გ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ათქვიფეთ კვერცხი, შაქარი და თაფლი დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში, სქელი, თეთრი მასის მიღებამდე. მასამ დაახლოებით 4-ჯერ უნდა მოიმატოს მოცულობაში.

შემდეგ ფრთხილად და ნელ-ნელა ჩაყარეთ ფქვილი, ამოურიეთ ხის კოვზით ქვემოდან ზევით.

აცხვეთ 170-180 გრადუსზე ბისკვიტის გამოშრობამდე. გააცივეთ ფორმაშივე!

შემდეგ მოატარეთ დანა ფორმის კიდეებზე. გადმოიღეთ ფრთხილად ბისკვიტი და გაჭერით 3 ნაწილად. წაუსვით ფენებს შორის მოხარშული შედედებული რძე (შეგიძლიათ ათქვიფოთ კარაქთან ან არაჟანთან ერთად). ზედა ფენასაც წაუსვით კრემი და მოასხით შოკოლადის მინანქარი (შოკოლადი გაადნეთ წყლის აბაზანაზე, ჩაგდეთ ცხელშივე კარაქი და კარგად აურიეთ). ბოლოს მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი.

შედგით ცოტა ხნით მაცივარში, რათა კრემი გაუჯდეს ბისკვიტს, შემდეგ კი დაჭერით.

ტეგები:
ბისკვიტი თაფლი ნანახია: 34968