მანდარინის არომატული ლიქიორი – მოასწარით, სანამ ციტრუსის სეზონია!
მანდარინის არომატული ლიქიორი – მოასწარით, სანამ ციტრუსის სეზონია!
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მანდარინის (ფორთოხლის) ახალგამოწურული წვენი - 1 ჭიქა
  • 2 ფორთოხლის ცედრა
  • არაყი - 150-200 მლ
  • შაქარი - 3/4 ჭიქა (ან მეტი)
  • წყალი - 100 მლ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ფორთოხალს ფაქიზად გააცალეთ ცედრა (ისე, რომ არ გაყვეს თეთრი ნაწილი). ჩაყარეთ ცედრა მანდარინის წვენში, დადგით ნელ ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. გააგრილეთ და დაუმატეთ არაყი. დაახურეთ თავსახური ჭურჭელს და გააჩერეთ 3-4 დღე ბნელ, გრილ ადგილას.

შემდეგ ნაყენი გაწურეთ მარლაში ან საწურში. შაქრისა და წყლისგან გააკეთეთ სიროფი. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 2-3 წუთის განმავლობაში. გააგრილეთ და დაუმატეთ მანდარინისა და ფორთოხლის ცედრის ნაყენს. აურიეთ კარგად, დააფარეთ მჭიდროდ თავსახური, დადგით ბნელ ადგილას და გააჩერეთ მინიმუმ 1 თვე.

ლიქიორი რაც უფრი დიდი ხნის იქნება, მით არომატული იქნება.

არყისა და შაქრის რაოდენობა შეგიძლიათ თქვენი გემოვნებით ან დააკლოთ, ან მოუმატოთ.

ტეგები:
ლიქიორი მანდარინი ციტრუსი ნანახია: 95866