მომზადების წესი:ფქვილში შეურიეთ სოდა და მარილი. დიდ ჯამში ათქვიფეთ შაქარი და დარბილებული კარაქი კრემისებური მასის მიღებამდე. დაუმატეთ კვერცხი და კვლავ კარგად ათქვიფეთი.ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილის მასა, შემდეგ იოგურტი და ფრთხილად აურიეთ.კაკაო კარგად გახსენით წყალში. ცომის მასის მესამედი გადაიტანეთ სხვა ჯამში და შეურიეთ წყალში გახსნილი კაკაო. თეთრ ცომს დაუმატეთ ვანილის ესენცია.კექსის ფორმას წაუსვით კარაქი. ჩაასხით მასში თეთრი ცომის ნახევარი, შემდეგ შოკოლადის მასა, შემდეგ კი თეთრი ცომის დარჩენილი მასა.აცხვეთ კექსი წინასწარ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 45-55 წუთი. შემდეგ ფორმაშივე გააგრილეთ და ფრთხილად გადმოიღეთ.მინანქრისთვის: გაადნეთ თეთრი შოკოლადი წყლის აბაზანაზე ან მიკროტალღურ ღუმელში. ცალკე გაადნეთ შავი შოკოლადიც და ორივე მოასხით კექსს.