სამარხვო პიცა
სამარხვო პიცა
დრო 90წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ცომისთვის
  • თბილი წყალი - 1 ჭ
  • მშრალი საფუარი - 1 ს.კ
  • შაქარი - 1 ჩ.კ
  • მარილი - 1/4 ჩ.კ
  • ზეთი - 2 ს.კ
  • ფქვილი - 2-3 ჭ
  • გულსართისთვის
  • სოკო - 400 გ
  • ხახვი - 4
  • პამიდვრის პიურე - 4 ს.კ
  • ხმელი ქონდარი - 1 ჩ.კ
  • ნიორი - 2 კბილი
  • ხმელი რეჰანი - 1 ჩ.კ
  • ტკბილი წიწაკა - 1-2
  • ზეთი - 4 ს.კ
  • მაიონეზი (სამარხვო) - 2-3 ს.კ
  • მარილი და წიწაკა
მომზადების წესები
1 ჭიქა ფქვილში ავურიოთ შაქარი, მარილი და საფუარი, დავასხათ თბილი წყალი და ფქვილის დამატებით მოვზილოთ ცომი. თუ ცომი ხელს ძალიან ეკრობა, კიდევ დავამატოთ. მოზელვისას ხელები დავისველოთ ზეთით. სანამ ცომი აფუვდება, მოვამზადოთ გულსართი: მსხვილად დაჭრილი ხახვი და სოკო მოვშუშოთ ზეთში. შუშვისას დავამატოთ სანელებლები და დაჭრილი ნიორი. ცომი ჩავფინოთ ფორმაში, წავუსვათ პამიდვრის პიურე, გადავანაწილოთ სოკოს გულსართი და დაჭრილი ტკბილი წიწაკა. პიცას ბოლოს მოვასხათ მაიონეზი და სურვილისამებრ კიდევ მოვაყაროთ გამშრალი მწვანილები. შევდგათ საშუალოდ გახურებულ ღუმელში და ვაცხოთ მომზადებამდე.