მომზადების წესი:გაახურეთ ღუმელი 190 გრადუსზე. კექსის ფორმას წაუსვით კარაქი. ჯამში ათვიფეთ კარაქი და შაქარი, სათითაოდ ჩაუმატეთ კვერცხი და გააგრძელეთ თქვეფა. დაუმატეთ ლიმონის წვენი, ცედრა, მარილი, ფქვილში არეული გამაფხვიერებელი.ყველაფერი კარგად აურიეთ. უნდა მიიღოთ სქელი მასა. გადაიტანეთ ცომი კექსის ფორმაში. აცხვეთ დაახლოებით 60 წუთის განმავლობაში.გამომცხვარი კექსი ფრთხილად ამოიღეთ ფორმიდან მას შემდეგ, რაც გაცივდება.ახლა მოამზადეთ სიროფი:ლიმონის წვენს შეურიეთ შაქრის პუდრა – მიიღებთ ემულსიის კონსისტენციას. გააკეთეთ კექსში ხის მსხვილი ჩხირების მეშვოებით ნახვრეტები და მოასხით სიროფი.რჩევა: აიღეთ ახალი, გაუხსნელი დიდი სამედიცინო შპრიცი (ნემსის გარეშე), გაავსეთ სიროფით და მისი მეშვეობით ჩაჩხვლიტეთ და ჩაუშვით კექსში სიროფი. ასე უფრო მოსახერხებელი და სწრაფი იქნება.