მომზადების წესი:გავახუროთ ღუმელი 180 გრადუსზე.შოკოლადი და კარაქი გავადნოთ ორთქლის აბაზანაზე, დავუმატოთ შაქარი. ცალკე ჯამში გავთქვიფოთ კვერცხები და ვანილი, ბოლოს დავუმატოთ ფქვილი, მარილი და ცედრა.საცხობ ფორმაში ჩავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი, დავასხათ ბისკვიტი და გამოვაცხოთ 25-30 წთ.შეგრილებული ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე, ორ ტოლ ნაწილად.კრემი:კარაქი კარგად გავთქვიფოთ, წვრილი ნაკადით დავუმატოთ შესქელებული რძე. ცალკე გავთქვიფოთ ნაღები და მიქსერის გარეშე, ხის კოვზით დელიკატურად შევურიოთ კარაქის კრემს. შაქარი დავუმატოთ გემოვნებით.ტორტის ბისკვიტები დავნამოთ დაშაქრული ფორთოხლის წვენით (დაჭრილ ფორთოხალს დავაყაროთ შაქარი და წვენს გაუშვებს).პირველ ფენას გადავუსვათ კრემი, დავადოთ მეორე ბისკვიტი და გავაფორმოთ დარჩენილი კრემით. შეგვიძლია ფორთოხლის თხელი ფირფიტები გამოვიყენოთ დეკორისთვის.ჟურნალი "გემრიელი" (იანვრის ნომერი)