მომზადების წესი:მოხარშეთ კარტოფილი და გააკეთეთ პიურე.ხორცი დაჭერით წვრილად, ხახვი ალყა-ალყა და მოხრაკეთ შემდეგი წესით... ხორცი ძლიერ ცეცხლზე ხრაკეთ 3 წუთის განმავლობაში, თან ურიეთ. შემდეგ დააყარეთ ხახვი, მოურიეთ, დაუკელით გაზს და ხრაკეთ თავდახურულ ჭურჭელში 10 წუთის განმავლობაში... შემდეგ ახადეთ თავსახური და საშუალო ცეცხლზე ცოტათი ამოაშრეთ წვენი, მოაყარეთ მარილის და პილპილი, გადმოდგით ცეცხლიდან!დაჭერით კიტრი ჩხირებად.ფენოვანი ცომი გაყავით 4 ნაწილად და გააბრტყელეთ თითოეული სწორკუთხედად.გაბრტყელებული ცომის ცენტრში მოათავსეთ 2 სუფრის სავსე კოვზი პიურე და გაშალეთ ცომზე. პიურეს ცენტრში მოათავსეთ მოხრაკული ხორცი და დაჭრილი მჟავე კიტრი. ჩომის კიდეებზე გააკეთეთ ჩანაჭრები (იხ. ფოტო). ახლა გადმოკეცეთ თითოეული მხარე ისე, რომ ჩანაჭერი ადგილები ცენტრში მოექცეს.მიეცით თქვენს ქმნილებას ნავის ფორმა, მოუკარით კიდეები. გადაიტანეთ ღუმელის ტადაზე, წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი ცომს, ხოლო შუაგულს მოაყარეთ გახეხილი ყველი. შედგით ტაფა 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. და დაბრაწეთ. საკმარისი იქნება 25 წუთი.