ტორტი "ბანოფი", რომელიც პირში დნება
ტორტი "ბანოფი", რომელიც პირში დნება
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბისკვიტისთვის:
  • ფხვიერი ნამცხვარი ("პეჩენია") - დაფხვნილი, 2,25 ჭიქა
  • დარბილებული კარაქი - 110 გ
  • შაქარი - 3 ს/კ
  • კრემისთვის:
  • გამდნარი კარაქი - 110 გ
  • ყავისფერი შაქარი - 1/2 ჭიქა
  • ვანილი - 2 ჩ/კ
  • შედედებული რძე - 300 მლ
  • მეორე კრემისთვის:
  • ათქვეფილი ნაღები - 2 ჭიქა
  • შაქრის პუდრა - 3 ს/კ
  • ვანილი - 1 ჩ/კ
  • ბანანი - 4 ცალი
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

გაახურეთ ღუმელი 190 გრადუსზე.

ბისკვიტის ყველა ინგრედიენტი აურიეთ კარგად ერთმანეთში, ჩატკეპნეთ მრგვალ გამოსაცხობ ფორმაში და აცხვეთ 8-10 წუთის განმავლობაში. მთლიანად გააცივეთ.

კარაქი გაადნეთ და მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაუმატეთ შაქარი და ვანილი, შემდეგ კი შესქელებული რძე და ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 3-4 წუთის განმავლობაში.

გადმოიღეთ ცეცხლიდან, გააგრილეთ და დაასხით გაციებულ ბისკვიტზე. შედგით მაცივარში 2 საათით.

ახლა მიქსერით ათქვიფეთ ნაღები შაქრის პუდრასთან და 1 ჩაის კოვზ ვანილთან ერთად.

დაჭერით თხლად ბანანი, ჩაყარეთ ათქვეფილ ნაღებში და კოვზით აურიეთ. გაანაწილეთ ნაღების კრემი ბისკვიტზე და კვლავ შედგით მაცივარში დაახლოებით 1 საათით. ბოლოს მორთეთ გახეხილი შოკოლადით.

ტეგები:
ტორტი ნაღები ბისკვიტი ნანახია: 108409