მომზადების წესი:კეფირი დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე! (არ შეგაშინოთ იმან, რაც კეფირს დაემართება) ათქვიფეთ კვერცხი, მარილი და შაქარი. ნელ-ნელა ჩაუშვით კეფირი კვერცხის მასაში და სწრაფად ურიეთ. დაუმატეთ ფქვილი ვანილის შაქარი და გამაფხვიერებელი.ცომი სქელი უნდა გამოვიდეს, კოვზიდან ძლივს გადმოდიოდეს.გაახურეთ ტაფა, დაასხით ბლომად ზეთი. დადეთ კოვზით ცომი და როგორც კი ცომი ამოფუებას დაიწყებს, გადმოაბრუნეთ. აჯობებს შეწვათ დახურული თავსახურის ქვეშ.სუფრასთან მიიტანეთ ჯემით ან თაფლით.