ნიგვზიანი სამარხვო ტოლმა
ნიგვზიანი სამარხვო ტოლმა
დრო 60წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კომბოსტო, პატარა - 1
  • ნიგოზი - 50 გ
  • ბრინჯი - 200 გ
  • ხახვი - 2
  • ქინძი - 1 კონა
  • ოხრახუში - 1 კონა
  • ხმელი ქინძი - 1/2 ჩ.კ
  • ჯანჯაფილი, დაფქული - 1/2 ჩ.კ
  • დაფნა - 2 ფოთოლი
  • მარილი და წიწაკა
  • ტომატ-პასტა - 1 ს.კ
მომზადების წესები
ნიგოზი, ხახვი და მწვანილი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში, გატარებულ მასას დავუმატოთ გარეცხილი და გადაწურული ბრინჯი, ქონდარი, წიწაკა, კოჭა და მარილი.

გასუფთავებული კომბოსტოს ფოთლები მოვათავსოთ ადუღებულ მარილწყალში და ნახევრად მოვხარშოთ. კომბოსტოს გათუთქულ ფოთლებში შევახვიოთ გამზადებული გულსართი. ტოლმა ჩავაწყოთ ქვაბში და დავასხათ ტომატიანი წყალი, დავაყაროთ მარილი და ჩავაყოლოთ დაფნის ფოთლები. ვხარშოთ 20-30 წუთის განმავლობაში.