ტორტი "ნუთელა" – განსაკუთრებით მოეწონებათ ბავშვებს
ტორტი "ნუთელა" – განსაკუთრებით მოეწონებათ ბავშვებს
დრო 4წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 2 ს/კ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • შედედებული რძე - 1 ქილა
  • კარაქი - 400 გ
  • კრემისთვის:
  • კაკაო - 5 ს/კ
  • სოდა ძმრით - 2 ჩ/კ
  • კარაქი - 100 გ
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • თაფლი - 3 ს/კ
  • ფქვილი - 5 ჭიქა
  • ბისკვიტები:
  • ფქვილი - 1 ჭიქა
  • რძე - 1 ლ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

შაქარი, 4 კვერცხი, თაფლი, კარაქი, სოდა ძმრით და კაკაო ათქვიფეთ ერთად და დადგით წყლის აბაზანაზე 5-7 წუთი. თან ურიეთ. გადმოდგით და დაუმატეთ ფქვილი, მოზილეთ ცომი. გაანაწილეთ ცომი 5-6 ნაწილად, გააბარტყელეთ თითოეული და აცხვეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.

მოხარშეთ კრემი: კვერცხი, შაქარი და ფქვილი ათქვიფეთ და ნელ-ნელა ჩაასხით რძე. დადგით ცეცხლზე და ურიეთ, სანამ არ გასქელდება.

კარაქი და შედედებული რძე ათქვიფეთ და შეურიეთ მოხარშულ და გაცივებულ კრემს. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაუმატოთ 1 ს/კ კონიაკი.

წაუსვით კრემი ყველა გამომცხვარ და გაცივებულ ფირფიტას, სულ ზედა ფენის გარდა. გადააფარეთ ტორტს საკვების შესაფუთი ცელოფანი, რათა არ გახმეს ზედა ფირფიტა და შედგით მაცივარში 3-4 საათით, უმჯობესია, მთელი ღამით. ამასობაში ტორტს კრემი მთლიანად გაუჯდება. შემდეგ გამოიღეთ მაცივრიდან და დაჭერით რომბებად.

ტეგები:
ტორტი შოკოლადი ნუთელა ნანახია: 56514