ეძღვნება იტალიური სამზარეულოს მოყვარულებს: სპაგეტი ა-ლა კარბონარა
ეძღვნება იტალიური სამზარეულოს მოყვარულებს: სპაგეტი ა-ლა კარბონარა
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • სპაგეტი - 450 გ
  • საქონლის მჭლე ხორცი - 200 გ
  • გახეხილი ყველი პარმეზანი - 80 გ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • ზეითუნის ზეთი - 3 ს/კ
  • თეთრი მშრალი ღვინო - 150 მლ
  • ნიორი - 5 კბილი
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
  • ოხრახუში - მოსართავად
მომზადების წესები

მომზადების წესი:

მოხარშეთ სპაგეტი მარილწყალში. გადაიტანეთ საწურზე. შეურიეთ გახეხილ ყველს კვერცხი.

დადგით დიდი ტაფა საშუალოო ცეცხლზე, დაასხით ზეთი და გააცხელეთ. დაყარეთ წვრილად დაჭრილი მჭლე საქონლის ხორცი და შეწვით 5 წუთის განმავლობაში, თან ურიეთ. დაუმატეთ დაჭყლეტილი ან წვრილად დაჭრილი ნიორი და კიდევ გააჩერეთ ცეცხლზე 1 წუთის განმავლობაში. სურვილისამებრ შეგიძლიათ გადაღვაროთ ზედმეტი ცხიმი.

დაუმატეთ შემწვარ ხორცს ღვინო და გააგრძელეთ ცეცხლზე შუშვა, სანამ ნახევარი სითხე არ ამოქრება.

სპაგეტის აურიეთ ყველისა კვერცხის მასა, აურიეთ და გადაიტანეთ ხორციან ტაფაზე.

მოაყარეთ მარილი და პილპილი, კარგად აურიეთ და სუფრასთან მიტანის წინ მორთეთ დაჭრილი ოხრახუშით.

 

გაატარეთ სასიამოვნო დღე კაფეტერიაში "კანტინა/ Cantina by Bontempi", დააგემოვნეთ იტალიელი მზარეულის მომზადებული პასტა კარბონარა!

ტეგები:
სპაგეტი ნანახია: 26349