საკმარისია, ამ ნამცხვარს დაუმატოთ ცოტაოდენი ჟოლოს ჯემი, რომ ის საოცარ დესერტად გადაიქცევა!
საკმარისია, ამ ნამცხვარს დაუმატოთ ცოტაოდენი ჟოლოს ჯემი, რომ ის საოცარ დესერტად გადაიქცევა!
დრო 40წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ეს ჩიზქეიქი პირველივე ლუკმიდან დაატყვევებს ყველას უკლებლივ. მასში ერთდროულად 3 ჩაროზია გაერთიანებული: თეთრი შოკოლადი,ნაღების ნაზი ყველი და არომატული ჟოლოს ჯემი.

ინგრედიენტები

  • ბისკვიტისთვის:
  • ფხვიერი ნამცხვარი ("პეჩენია") - 200 გ
  • შაქარი - 2 ს/კ
  • დარბილებული კარაქი - 80 გ
  • დაფქული ნუში - 30 გ
  • ნუშის ექსტრაქტი - სურვილისამებრ
  • კრემისთვის:
  • თეთრი შოკოლადი - გამდნარი, 200 გ
  • კვერცხი - 4 ცალი
  • ნაღების ყველი (”ფილადელფია” ან მასკარპონე) - 900 გ
  • შაქარი - 125 გ
  • ფქვილი - 3 ჩ/კ
  • ვანილი 1 შეკვრა
  • ჟოლოს ჯემი ან მურაბა - 250 გ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ღრმა ჯამში დაფხვენით ორცხობილა, დაუმატეთ დარბილებული კარაქი, დაფხვნილი ნუში და შაქარი. კარგად აურიეთ, რომ მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა.

გადაიტანეთ ფხვიერი მასა გადასშლელ ფორმაში, მოასწორეთ და ჩატკეპნეთ.

კრემის ყველა ინგრედიენტ ერთად ათქვიფეთ, გარდა ჟოლოს ჯემისა. კრემი თქვიფეთ მანმადე, სანამ ჰაეროვან მასას არ მიიღებთ. გადაიტანეთ კრემის ნახევარი ბისკვიტზე.

კრემის ზემოდან გაანაწილეთ ჟოლოს ჯემის 3/4 , შემდეგ კი დანარჩენი კრემი დაადეთ.
დარჩენილი ჯემი გამოიყენეთ ნამცხვრის მოსართავად.

აცხვეთ ჩიზქეიქი 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 40 წუთი. როცა ნამცხვარი მზად იქნება, გამორთეთ ცეცხლი, შეაღეთ ღუმელის კარი და ცოტა ხანს ასე გააცივეთ ნამცხვარი.

შემდეგ კი შედგით მაცივარში რამდენიმე საათით.

ტეგები:
ჩიზქეიქი ჟოლოს ჯემი ნანახია: 35180