ომლეტი ბოსტნეულითა და ხაჭოთი
ომლეტი ბოსტნეულითა და ხაჭოთი
დრო 10წთ
ულუფა 2
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ტკბილი წიწაკა - 1 ცალი
  • მწვანილი ( ქინძი, ოხრახუში, რეჰანი) - 1 კონა
  • პრასი - 1 ღერი (მხოლოდ თეთრი ნაწილი)
  • 2 ც კვერცხი
  • ხაჭო - 2 ს/კ
  • არაჟანი - 1 ს/კ
  • მარილი
  • კარაქი - ცოტაოდენი
  • არაჟანი - მოსასხმელად
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

პრასი და ტკბილი წიწაკა წვრილად დავჭრათ და კარაქში მოვშუშოთ. პარალელურად ერთად ავთქვიფოთ არაჟანი და კვერცხი, შევურიოთ დაჭრილი მწვანილი და მარილი. ცოტაოდენი მწვანილი შევინახოთ ზემოდან მოსაყრელად.

მოშუშულ ბოსტნეულს დავუმატოთ ხაჭო და კარგად ამოვურიოთ. როცა შეთხელდება, დავასხათ კვერცხის მასა და თავდახურული დაბალ ცეცხლზე დავტოვოთ, სანამ ზემოდან შეიკვრება. სუფრაზე არაჟანთან ერთად გავიტანოთ.

ჟურნალი "გემრიელი"
ტეგები:
ხაჭო ბოსტნეული ომლეტი ნანახია: 4512