ყველაზე მადისაღმძვრელი და მარტივი იაპონური ჩიზქეიქის საფირმო რეცეპტი
ყველაზე მადისაღმძვრელი და მარტივი იაპონური ჩიზქეიქის საფირმო რეცეპტი
დრო 35წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ყველის ტორტს ჯერ კიდევ ძველ საბერძნეთში ამზადებდნენ. რა თქმა უნდა, მაშინელი რეცეპტი თითქმის არ გავდა თანამედროვე ინგლისურ ჩიზქეიქს. დღეს ამ ნამცხვრის უამრავი რეცეპტი არსებობს. ტრადიციულად მას ცხობა არ ჭირდება. და იმისათვის, რომ ტორტი შედგეს, მასში ხშირად ჟელატინს უმატებენ.
ახლა გთავაზობთ იაპონური ჩიზქეიქის საფირმო რეცეპტს, რომელიც ღუმელში მზადდება. მიუხედავად ამისა, ის ძალიან მარტივად მოსამზადებელია და საოცრად მადისაღმძვრელი გამოდის!

ინგრედიენტები

  • ათქვეფილი ნაღები - 150 მლ
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • შაქარი - 60 გ
  • ხაჭო - 200 გ
  • კარაქი - 60 გ
  • ვაფლი - 120 გ
  • ფქვილი - 3 ს/კ
  • ლიმონის წვენი - 1 ს/კ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ჩააფინეთ გამოსაცხობ ფორმაში პერგამენტი.

ჩაყარეთ ვაფლი ზიპიან პაკეტში და დაფხვენით.

დაფხვნილ ვაფლს დაუმატეთ 40 გ კარაქი და კარგად აურიეთ. გადაიტანეთ მიღებული მასა ფორმაში და თანაბრად გაანაწილეთ.

ცალკე ჯამში ხაჭოს აურიეთ შაქარი და კარგად აურიეთ. იქვე დაუმატეთ კვერცხი და ათქვეფილი ნაღები. ასევე 20 გ დარბულებული კარაქი. ბოლოს დაუმატეთ ლიმონის წვენი, ფქვილი და ყველაფერი ერთად აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

გადაიტანეთ კრემი ფორმაში, დაფხვნილი ვაფლის ზემოდან, კარგად მოასწორეთ და შედგით 180 გრადუსზე გაუხრებულ ღუმელში 35-40 წუთით. ღუმელი წინასწარ გაახურეთ.

გამომcხვარი ჩიზქეიქი გააცივეთ, დაჭერით სასურველ ნაჭრებად და გაახვიეთ საკვების შესაფუთ ცელოფანში. ასე დიდხანსაც შეინახავთ ნამცხვარს (ინახება 5 დღე) და კარგადაც გააცივებთ - არ გახმება მაცივარში ყოფნის დროს.

ტეგები:
ჩიზქეიქი ნანახია: 8331