ჰაეროვანი და ნაზი ტორტი-მუსი "შოკოლადის დუეტი"
ჰაეროვანი და ნაზი ტორტი-მუსი "შოკოლადის დუეტი"
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბისკვიტისთვის:
  • ფქვილი - 60 გ
  • კაკაო - 20 გ
  • შაქარი - 60 გ
  • კარაქი - 50 გ
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • ვანილის შაქარი - 1-2 ჩ/კ
  • შავი შოკოლადის მუსი:
  • შავი შოკოლადი - 150 გ
  • მაღალპროცენტიანი ნაღები - 300 მლ
  • ჟელატინი - 2 გ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • კვერცხის გული - 1 ცალი
  • შაქარი - 30 გ
  • თეთრი შოკოლადის მუსი
  • თეთრი შოკოლადი - 150 გ
  • მაღალპროცენტიანი ნაღები - 300 მლ
  • ჟელატინი - 4 გ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • კვერცხის გული - 1 ცალი
  • შაქარი - 30 გ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

თავდაპირველად გაამზადეთ გამოსაცხობი ფორმა: ჩააფინეთ პერგამენტი და წაუსვით კარაქი.

ჯამში ათქვიფეთ 3 კვერცხი და 60 გ შაქარი, დაუმატეთ 1 ჩაის კოვზი ვანილის შაქარი და თქვიფეთ მიქსერის ყველაზე მაღალ სიჩქარეზე, ერთგვაროვანი ფაფუკი მასის მიიღებამდე.
მოცულობაში მასა 3-ჯერ უნდა გაიზარდოს.

ახლა ცალკე ჯამში ერთმანეთში აურიეთ 60 გ ფქვილი და 20 გ კაკაო.. დაუმატეთ ფქვილის მასა კვერცხის გოგლიმოგლს და ერთი მიმართულებით ნელა ურიეთ, ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

მიღებულ ცომს დაუმატეთ 50 გ გამდნარი კარაქი, ოღონდ შემდეგი წესით: ცალკე გადმოიღეთ 2-3 კოვზი ცომი, მასში კარგად აურიეთ გამდნარი კარაქი და დააბრუნეთ მასა ძირითად ცომში, კვლავ კარგად აურიეთ.

გადაიტანეთ მიღებული ცომი გამზადებულ ფორმაში, მოასწორეთ და შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთი. მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით.

გამომცხვარი ბისკვიტი გამოიღეთ ღუმელიდან, გააგრილეთ ფორმაშივე და შემდეგ გადმოიღეთ ფრთხილად.

ახლა ვამზადებთ შოკოლადის მუსს: 150 გ შოკოლადი ჩაამტვრიეთ ჯამში, გაადნეთ წყლის აბაზანაზე, თან შეუჩერებლად ურევთ.

300 მლ ნაღები ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე და შედგით მაცივარში. 2 გ ჟელატინი დაალბეთ შეფუთვაზე მითითებული წესით.

ჯამში ათქვიფეთ ერთი კვერცხი და ერთი კვერცხის გული 30 გრამ შაქართან ერთად, დადგით წყლის აბაზანაზე და შეუჩერებლად ურიეთ. გააცხელეთ 57 გრადუს ტემპერატურამდე, შემდეგ გადაიტანეთ მიქსერით ჯამში და თქვიფეთ მაღალ სიჩქარეზე.

ახლა გაადნეთ დამბალი და გაფუებული ჟელატინი წყლის აბაზანაზე ან ძალიან დაბალ ცეხლზე და ისე, რომ არ შეწყვიტოთ თქვეფა, ჩაუმატეთ კვერცხისა და შაქრის მასაში. დაუკელით მიქსერის სიჩქარეს მინიმუმამდე და წვრილი ნაკადით ჩაუშვით გამდნარი შოკოლადი. გამოიღეთ მაცივრიდან ათქვეფილი ნაღები დას ამ ნაწილად ჩაუმატეთ შოკოლადის მასაში.

დასაშლელ ფორმაში ჩადეთ გამომცხვარი ბისკვიტი, ზემოდან დაადეთ შოკოლადის მუსი და გაანაწილეთ თანაბრად. შედგით საყინულეში.

მანმადე კი მოამზადეთ თეთრი მუსი. 150 გ თეთრი შOკოლადი დაამტვრიეთ, ჩაყარეთ კამში და გაადნეთ წყლის აბაზანაზე. თან შეუჩერებლად ურიეთ. 300 მლ ნაღები ათქვიფეთ და შედგით მაცივარში. 4 გ ჟელატინი დაალბეთ შეფუთვაზე მითითებული წესით.

ჯამში ათვიაფეთ კვერცხი და კვერცხის გული 30 გ შაქართან ერთად, დადგით წყლის აბაზანაზე და შეუჩერებლად ურიეთ, სანამ არ მიარწევს 57 გრადუსს. გადაიტანეთ მიქსერის ჯამში და თქვიფეთ მაღალ სიჩქარეზე. პარალელურად გაადნეთ ჟელატინი წყლის აბაზანაზე ან დაბალ ცეცხლზე. ისე, რომ არ შეწვიტოთ თქვედა ჩაუმატეთ გამდნარი ჟელატინი შაქრისა და კვერცხის მასას. თქვიფეთ, სანამ მასა არ გაგრილდება. შემდეგ დაუკელით მიქსერის სიჩქარეს მინიმუმამდე და წვრილ ნაკადად ჩაუმატეთ გამდნარი თეთრი შოკოლადი. ან ხელით აურიეთ.

გამოიღეთ მაცივრიდან ათქვეფილი ნაღები და სამ ნაწილად დაუმატეთ შოკოლადის მასას.
გამოიღეთ ბისკვიტი საყინულდან და შავი შოკოლადის მუსის ზემოდან დაადეთ თეთრი შოკოლადის მუსი. მოასწორეთ და შედგით მაცივარში მინუმიმ 10 საათით.

დროის გასვლის შემდეგ გამოიღეთ ტორტი მაცივრიდან და ძალიან ბასრი დანით დაჭერით. მორთეთ თქვენი ფანტაზიისა და გემოვნებით მიხედვით. მინიმუმ მოაყარეთ კაკაო.

ტეგები:
ტორტი შოკოლადი მუსი ნანახია: 17708