მომზადების წესი: დაჭერით ხახვი ალყა-ალყა და ოდნავ მოხრაკეთ. დაუმატეთ დაჭრილი ტკბილი წიწაკა და ცოტა ხანს კიდევ შუშეთ. იქვე დაუმატეთ დაჭრილი ძეხვი, მოურიეთ და გამორთეთ. გახეხეთ კარტოფილი მსხვილ სახეხზე, წვრილ სახეხზე – ნიორი და აურიეთ ერთმანეთში. დაუმატეთ კვერცხი, ფქვილი, მარილი და პილპილი. ყველაფერი კარგად აურიეთ. გააცხელეთ ტაფა, დაასხით 2 ს/კ ზეთი და გაანაწილეთ მასზე კარტოფილის მასის ნახევარი. საშუალო ცეცხლზე შეწვით 5 წუთის განმავლოაში. შემდეგ ფრთხილად გადმოაბრუნეთ... მეორე მხარესაც 5 წუთი შეწვით და წაუსვით ზემოდან არაჟნისა და მდოგის მასა, ზემოდან დაადეთ მოხრაკული იგულსართის ნახევარი და შუაზე გაჭრილი პომიდორი ჩერი. მოაყარეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი და გახეხილი ყველი. დააფარეთ თავსახური ტაფას და გააჩერეთ საშუალო ცეცხლზე კერძის სრულ მომზადებამდე. იგივე თანამიმდევრობით მოამზადეთ მეორე ნაწილი. სუფრასთან მიიტანეთ არაჟნით და მწვანე სალათით.