მომზადების წესი:ვაშლი ძალიან თხელ ფირფიტებად დავჭრათ კანიანად და ჩავალაგოთ 2 ფენად კარაქწასმულ ფორმაში.კარაქი გავადნოთ სქელძირიან ტაფაზე ან ქვაბში, დავუმატოთ შაქარი და მოვურიოთ. როცა ადუღდება, დავასხათ ბრენდი, ამოვურიოთ და დავასხათ ვაშლს.კარაქი და შაქარი ავთქვიფოთ, დავუმატოთ კვერცხი, მაწონი, ვანილი, გამაფხვიერებელი და ფქვილი. თუ ცომი ოდნავ თხელი იქნება 1-2 ს.კ. ფქვილი კიდევ დავუმატოთ.ცომი დავასხათ ვაშლს და 170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 25 წუთი ვაცხოთ.მზა ნამცხვარი ცოტა ხნით გავაჩეროთ ფორმაში, შემდეგ დავაფაროთ ლანგარი და ისე გადმოვიღოთ, რომ ძირი ზემოდან მოექცეს.ნამცხვარს მოვაფრქვიოთ ერთად არეული შაქრის პუდრი და დარიჩინი.ჟურნალი "გემრიელი"