ხაჭოს "ბუთხუზები"
დრო 2წთ
ულუფა 20
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ხაჭო - 500 გ
  • არაჟანი - 400 გ
  • კვერცხის გული - 6 ცალი
  • შაქარი - 2,5 ჭიქა
  • ფქვილი - 5-6 ჭიქა
  • გამაფხვიერებელი - 1 შეკვრა
  • მწიკვი მარილი
  • ვანილი
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ხაჭოს დავუმატოთ არაჟანი და შაქარი, შემდეგ სათითაოდ შევათქვიფოთ კვერცხის გულები. დავუმატოთ მარილი, ვანილი, ფქვილი და გამაფხვიერებელი. მოვზილოთ ცომი და 1 საათით შევდგათ მაცივარში. ღუმელი წინასწარ გავახუროთ 200 გრადუსამდე.

ცომისგან გავაკეთოთ თანაბარი ზომის ბურთულები. ცეცხლს 150 გრადუსამდე დავუწიოთ და ნამცხვარი გამოსაცხობად შევდგათ. ვაცხოთ დაახლოებით 20 წუთი, სანამ დაიბრაწება.

ჟურნალი "გემრიელი"

ტეგები:
ხაჭო ფუნთუშები ნანახია: 66846