მომზადების წესი:1. სიროფი: მოადუღეთ ყავა, დაუმატეთ შაქარი და ამარეტტო.2. ყავის ბისკვიტი: გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. მოაუდღეთ ყავა, გადაასხით ცალკე ჯამში 30 მლ და დაუმატეთ აქვს 9 გ ყავა. ათქვიფეთ კვერცხის გული ჩანგლით, ცალკე ჯამში ათქვიფეთ ცილა მკვრივი ქაფის მიღებამდე, თანდათანობით დაუმატეთ შაქარი, შემდეგ ნელ-ნელა შეურიეთ კვერცხის გული. დაუმატეთ ყავა და მოურიეთ. ახლა ჩააცერით ფქვილი და ხის კოვზით ამოურიეთ. გაყავით ცომი ორ ნაწილად და აცხვეთ პერგამენტჩაფენილ ფორმაში სათითაოდ. 10-15 წუთის განმავლობაში. ბისკვიტები გააცივეთ.3. მასკარპონეს მუსი. ათქვიფეთ კვერცხის გული და შაქარი, ჩაუმატეთ წვრილ ნაკადად 45 მლ ცხელი ყავა და დადგით წყლის აბაზანაზე. თან ურიეთ. არ აადუღოთ. ხარშეთ მასის გასქელებამდე. გადმოდგით და გააცივეთ. ათქვიფეთ მასცარპონე ცალკე ჯამში და ნელ-ნელა შეათქვიფეთ მოხარშული კრემი. თქვიფეთ საშუალო სისქის კონსისტენციის მიღებამდე. დიდხანს არ არის საჭირო! ათქვიფეთ ნაღები ჰაეროვანი ღრუბელის მიღებამდე და ნელ-ნელა შეურიეთ მასკარპონეს კრემი ხის კოვზით.4. აწყობა: დადეთ ბისკვიტი სასურველ სადგამზე, დანამეთ ყავის სიროფით, გაანაწილეთ მასზე კრემის ერთი ნაწილი, მოაყარეთ გახეხილი შავი შოკოლადი, დაადეთ მეორე ბისკვიტი. ისიც დანამეთ სიროფით და საკონდიტრო ტომრის საშუალებით დაასვით დარჩენილი კრემით სასურველი ფორმები.5. შედგით ტირამისუ მაცივარში. საუკეთესო იქნება, მთელი ღემით. სუფრასთან მიტანის წინ საცრის მეშვეობით მოაყარეთ კაკაო.