მკითხველის რეცეპტი: როშერის მინი-ქაფქეიქები
+ N/A
მკითხველის რეცეპტი: როშერის მინი-ქაფქეიქები
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ჯილდა პოლატი - "გემრიელის" ერთგული მკითხველია. ის ხშირად გვიზიარებს საკუთარ კულინარიულ შედევრებს, რომელთა ნახვისას, იფიქრებთ, რომ პროფესიონალი მზარეულის შექმნილი დელიკატესებია. ეს მინი ქაფქეიფებიც ჯილდას ერთ-ერთი შედევრთაგანია. მან რეცეპტიც გაგვიზაირა.

ინგრედიენტები

  • როშერის შოკოლადები - 16 ცალი
  • ბისკვიტისთვის:
  • კარაქი - 100 გ
  • შაქარი - 80 გ
  • ვანილის ექსტრაქტი
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • დაფქული თხილი - 50 გ
  • კაკაო - 2 ს/კ
  • მწიკვი მარილი
  • ფქვილი - 120 გ
  • გამაფხვიერებელი
  • ყავის ლიქიორი ან ბეილისი - ცოტაოდენი
  • კრემისთვის:
  • შავი შოკოლადი - 200 გ
  • კარაქი - 200 გ
  • შაქრის პუდრა - 50 გ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

კარაქი მარილი, ვანილი და შაქარი კარგად ათქვიფეთ, დაუმატეთ კვერცხი და კვლავ კარგად ათქვიფეთ. ცალკე ჯამში ერთმანეთში აურიეთ დაფქული თხილი, კაკაო და ფქვილი, გამაფხვიერებელი. შემდეგ კვერცხის მასას შეურიეთ ფქვილის და კარგად აურიეთ.

მოამზადეთ მაფინის ფორმები, ჩაასხით თითოეულში დაახლოეთში მომზადებული ცომი, ოღონდ გაავსეთ ფორმა ერთი მეოთხედით. შემდეგ დაადეთ ერთი ცალი როშერის შოკოლადი და დაფარეთ ცომის მასით. ოღონდ არ გაავსოთ ფორმა. შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ 10-12 წუთ.

კრემისთვის: წყლის აბაზანაზე გაადნეთ 200 გ შოკოლადი. ათქვიფეთ 200 გ დარბილებული კარაქი და 50 გ შაქრის პუდრა და შეურიეთ გამდნარი შოკოლადი. გამომცხვარი და გაციებული ქაფქეიქები მორთეთ კრემით, ზემოდან კი მორთეთ დაჭრილი როშერის შოკოლადებით და ოდნავ მოხალული თხილით.

ტეგები:
კრემი შოკოლადი ქაფქეიქები ნანახია: 7309