მომზადების წესი:გაახურეთ ღუმელი 250 გრადუსზე.დაანაწევრეთ კომბოსტო ყვავილედებად და მოათავსეთ დიდ ჯამში. დაუმატეთ პატარა კუბიკებად დაჭეილი კარტოფილი, 3 კოვზი ზეთი, მოაყარეთ ძირა და 0,25 ჩ/კ მარილი. კარგად აურიეთ და გადაიტანეთ ღუმელის ლითონის ფირფიტაზე, გაანაწილეთ მთელ ზედაპირზე თანაბრად, შედგით ღუმელში და შეწვით 20 წუთის განმავლობაში, სანამ კომბოსტო და კარტოფილი არ დარბილდება.ამასობაში გააცხელეთ ღრმა ტაფაში დარჩენილი ზეთი და მოხრაკეთ მასში წვრილად დაჭრილი ხახვი და ნიორი, ძირა და გახეხილი ჯანჯაფილის ფესვი. ხრაკეთ საშუალო ცეცხლზე 8-10 წუთის განმავლობაში, თან ურიეთ, სანამ ხახვი არ დაიბრაწება. დაუმატეთ ლიმონის წვენი, ქონდარი, კურკუმა, წიწაკა და 0,5 ჩ/კ მარილი. კიდევ 2 წუთი ხრაკეთ, თან ურიეთ.გამოიღეთ ღუმელიდან ყვავილოვანი კომბოსტო და კარტოფილი, გადაიტანეთ ხახვთან, ღრმა ტაფაში, დააფარეთ თავსახური და საშუალო ცეცხლზე კიდევ 5 წუთი შუშეთ. დროდადრო ამოურიეთ.