ყვავილოვანი კომბოსტო კარტოფილით და ინდური სანელებლებით
ყვავილოვანი კომბოსტო კარტოფილით და ინდური სანელებლებით
დრო 40წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კარტოფილი - 550 გ
  • ყვავილოვანი კომბოსტო - 800 გ
  • ძირა - 1/2 ჩ/კ
  • მარილი - 3/4 ჩ/კ
  • ზეთი - 5 ს/კ
  • დიდი ხახვი - 1 თავი
  • ნიორი - 2 კბილი
  • გახეხილი ჯანჯაფილი - 2 ჩ/კ
  • ქონდარი - 1/2 ჩ/კ
  • კურკუმა - 1/4 ჩ/კ
  • დაფქული წითელი წიწაკა - 1/4 ჩ/კ
  • წყალი - 1/2 ჭიქა
  • ლიმონი - 1 ცალი
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

გაახურეთ ღუმელი 250 გრადუსზე.

დაანაწევრეთ კომბოსტო ყვავილედებად და მოათავსეთ დიდ ჯამში. დაუმატეთ პატარა კუბიკებად დაჭეილი კარტოფილი, 3 კოვზი ზეთი, მოაყარეთ ძირა და 0,25 ჩ/კ მარილი.

კარგად აურიეთ და გადაიტანეთ ღუმელის ლითონის ფირფიტაზე, გაანაწილეთ მთელ ზედაპირზე თანაბრად, შედგით ღუმელში და შეწვით 20 წუთის განმავლობაში, სანამ კომბოსტო და კარტოფილი არ დარბილდება.

ამასობაში გააცხელეთ ღრმა ტაფაში დარჩენილი ზეთი და მოხრაკეთ მასში წვრილად დაჭრილი ხახვი და ნიორი, ძირა და გახეხილი ჯანჯაფილის ფესვი. ხრაკეთ საშუალო ცეცხლზე 8-10 წუთის განმავლობაში, თან ურიეთ, სანამ ხახვი არ დაიბრაწება. დაუმატეთ ლიმონის წვენი, ქონდარი, კურკუმა, წიწაკა და 0,5 ჩ/კ მარილი. კიდევ 2 წუთი ხრაკეთ, თან ურიეთ.

გამოიღეთ ღუმელიდან ყვავილოვანი კომბოსტო და კარტოფილი, გადაიტანეთ ხახვთან, ღრმა ტაფაში, დააფარეთ თავსახური და საშუალო ცეცხლზე კიდევ 5 წუთი შუშეთ. დროდადრო ამოურიეთ.