მომზადების წესი:საშუალო ზომის ღუმელის გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით ზეთი, გაანაწილეთ ფსკერზე 1 ჭიქა წიწიბურას ფაფა.გახეხეთ ყველი მსხვილ სახეხზე. დაჭერით ხახვი ნახევარწრეებად, მოაყარეთ მარილი და წიწაკა.გარეცხეთ და დაჭერით ოხრახუში. მოაყარეთ წიწიბურას ჯერ გახეხილი ყველი, შემდეგ ალყა-ალყა დაჭრილი დამარინადებული ხახვი, შემდეგ დაჭრილი ოხრახუში. შემდეგ გაანაწილეთ წიწიბურას მეორე ჭიქა, მოაყარეთ დარჩენილი ყველი.ათქვიფეთ კვერცხი რძესთან ერთად, მოაყარეთ მარილი და მოასხით წიწიბურას ზემოდან.შედგით 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთი.შემდეგ გამორთეთ და გააჩერეთ 10 წუთი ფორმაში.