მომზადების წესი:ცივი მარგარინი აკეპეთ ფქვილთან ერთად წვრილ კორკოშელებად – ეს გააკეთეთ ან ბასრი დანით, ან ცომის სპეციალური ბლენდერით. შეგიძლიათ მარგარინე გახეხოთ, შემდეგ კი ხელით გაქნათ ფქვილში – მთავარია, იმოქმედოთ სწრაფად, რომ მარგარინე არ გადნეს.ფქვილისა და მარგარინის მასაში გააკეთეთ ჩაღრმავება. ცალკე ჭიქაში ათქვიფეთ კვერცხი ძმართან და მარილთან ერთად, გადაავსეთ ჭიქა წყლით და მიღებული მასა ნელ-ნელა ჩაასხით ფქვილში გაკეთებულ ორმოში, თან კოვზით ურიეთ.მოზილეთ ცომი და გააკეთეთ გუნდა, გადაიტანეთ მაგიდაზე, გაყავით 3 თანაბარ ნაწილად და თითოეული გაახვიეთ საკვების შესაფუთ ცელოფანთი. შედეთ მაცივარში 30 წუთით.პატარა ჯამში ჩაყარეთ შაქარი, დაუმატეთ ფქვილი, კვერცხი და რძე დაათქვიფეთ. დადგით დაბალ ცეცხლზე და ხარშეთ, გასქელებამდე, თან შეუჩერებლად ურიეთ. როგორც კი მასა ბუშტებს გაიკეთებს, გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ. გაგრილებულ მასაში დაუმატეთ კარაქი და ფორთოხლის ცედრა და კარგად ათქვიფეთ.გამოიღეთ მაცივრიდან ცომის გუნდები და სათითაოდ გააბრტყელეთ თხლად, გადაიტანეთ ღუმელის ლითონის ფირფიტაზე, ჩაჩხვლიტეთ ჩანგლით რამდენიმე ადგილას და აცხვეთ 180 გრადუსზე 15 წუთის განმავლობაში. ცომის ჩამონაჭრებისგან გააკეთეთ ცალკე გუნდა, ისიც გააბრტყელეთ და სულ ბოლოს გამოაცხვეთ. ეს ფენა ზემოდან მოსაყრელად გამოგადგებათ.გამომცხვარი ფენები გააგრილეთ და გადაიტანეთ სპეციალურ სადგამზე. ბასრი დანით ფრთხილად ჩამოაჭერით კიდეები, რათა ტორტს სწორკუთხა ფორმა მისცეთ.პირველ ფენას წაუსვით კრემი, დაადეთ მეორე ფენა და ფრთხილად დააწექით ხელით. კვლავ წაუასვით კრემი და დააფინეთ მესამე ფირფიტა, ისევ დააწექით ხელით. უნდა მიიღოთ სამი იარუსი. ბოლო ფირფიტას წაუსვით კრემი. დაფხვენით მეოთხე, ბოლოს გამომგცხვარი ფირფიტა და მოაყარეთ ტორტს ზემოდან. შედგით მზა ტორტი მაცივარში რამდენიმე საათით – აჯობებს მთელი ღამით.