სამარხვო ღვეზელი მიხაკის გულსართით
სამარხვო ღვეზელი მიხაკის გულსართით
დრო 40წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 2-2,5 ჭიქა
  • წყალი - 1,3 ჭიქა
  • მშრალი საფუარი - 1,5 ჩ/კ
  • შაქარი - 1,25 ჭიქა
  • ზეთი - 2 ს/კ
  • დაფქული მიხაკი - 1 ჭიქა
  • კარტოფილის ფქვილი(სახამებელი) - 1 ს/კ
  • მარილი - 1/2 ჩ/კ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

მოამზადეთ საფუვრიანი ცომი: ნახევარი ჩაის კოვზი საფუარი გახსენით ერთ ჭიქა წყალში, დაუმატეთ 2 ჭიქა ფქვილი, ზეთი, ჩაის კოვზი შაქარი და ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი.

მოამზადეთ მიხაკის გულსართი: მიხაკს დაუმატეთ კარტოფილის ფქვილი, ერთი სუფრის კოვზი ფქვილი ერთი ჭიქა შაქარი და დაახლოებით 80 მლ წყალი.

გააბრტყელეთ ცომი თხლად და მთელ ზედაპირზე თანაბრად გაანაწილეთ მიხაკის გულსართი. დაახვიეთ რულეტივით ისე, რომ მიხაკი შიგნით მოექცეს. დაჭერით 5 სმ სისქის ნაჭრებად.

მრგვალ გამოსაცხობ ფორმაში ჩააფინეთ პერგამენტი და მჭიდროდ ჩაალაგეთ დაჭრილი რულეტი, დაიწყეთ ცენტრიდან, მიიღებთ ერთ მთლიან ღვეზელს. აცხვეთ 200 გრადუსზე 40 წუთის განმავლობაში.





ტეგები:
ღვეზელი მიხაკი რულეტი ნანახია: 5018