ბლინები ღვინოში მოხარშული მსხლით
ბლინები ღვინოში მოხარშული მსხლით
დრო 35წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
რჩევა:
მოხარშული ღვინის ვაჟინი შეგვიძლია გავაზავოთ
ცივ წყალში და ისე მივირთვათ. ასევე შესა-
ძლებელია ლიქიორის მომზადებაც – გაგრილებულ
ვაჟინს დავუმატოთ სასურველი რაოდენობის
არაყი, შედეგად მივიღებთ არომატულ ლიქიორს.

ინგრედიენტები

  • მსხალი - 4 ცალი საშუალო ზომის
  • წითელი ღვინო - 700 მლ
  • შაქარი - 1,5 ჭიქა
  • დარიჩინის ჩხირი - 1 ღერი
  • ფორთოხალი - 1 ნაჭერი
  • მზა ბლინი - 8 ცალი
  • მოხარშული კრემი ან სხვა სასურველი კრემი - გულსართისთვის
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

მსხლები გავფცქვნათ, მოგრძო ნაჭრებად დავჭრათ და ჩავაწყოთ ქვაბში.
მსხალს დავასხათ ღვინო, დავუმატოთ დარიჩინი, ფორთოხალი და საშუალო ცეცხლზე
თავდახურული დავდგათ. როცა ღვინო ადუღდება, შევურიოთ შაქარი და
ვხარშოთ დაახლოებით 20 წუთი, მსხლის მომზადებამდე. ბლინებს წავუსვათ კრემი, დავადოთ შეგრილებული მოხარშული მსხალი და გადავახვიოთ.

ჟურნალი "გემრიელი" (მარტის ნომერი)
ტეგები:
მსხალი ღვინო ბლინები ნანახია: 2718