შემწვარი სულგუნი საფანელში ნიგვზით
შემწვარი სულგუნი საფანელში ნიგვზით
დრო 10წთ
ულუფა 2
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
რჩევა
ამ უგემრიელესი საუზმისთვის შევარჩიოთ ნაკლებმარილიანი ან უმარილო სულგუნი. თუ
უმარილო სულგუნს გამოვიყენებთ, შეგვიძლია სოუსად თხელი თაფლი გამოვიყენოთ, რაც სასიამოვნო გემოსა და არომატს სძენს ყველს.

ინგრედიენტები

  • სულგუნი - 6 სქელი ნაჭერი
  • საფანელი - 2 ს/კ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • ნიგოზი - 1 ს/კ
  • ზეთი - შესაწვავად
  • სალათის ფოთლები
  • ბროწეულის ნარშარაბი
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

სულგუნი ამოვავლოთ გათქვეფილ კვერცხში, შემდეგ საფანელში და კარგად გაცხელებულ ზეთში შევწვათ. ასევე შეიძლება მისი მომზადება ფრიტიურში.

სულგუნის ნაჭრები ჯერ ხელსაწმენდზე ამოვიღოთ, რომ ცხიმისგან დაიწრიტოს, შემდეგ სალათის ფოთლებზე დავალაგოთ, მოვაყაროთ ნიგოზი და სურვილისამებრ მივირთვათ ბროწეულის ნარშარაბთან ერთად.

ჟურნალი "გემრიელი" (მარტის ნომერი)


ტეგები:
ნიგოზი სულგუნი საფანელი ნანახია: 2546