მომზადების წესი:გავადნოთ კარაქი, შევაგრილოთ. თასში მოვათავსოთ არაჟანი, თან ვურიოთ ხელის სათქვეფით. დავაცრათ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და კარაქი. უნდა მივიღოთ ერთგვაროვანი, ნაზი ცომი. ცომი გადავახვიოთ საკვებ ცელოფანში და გავაჩეროთ მაცივარში 30 წთ. შემდეგ საცხობ ფორმაზე დავდოთ და ამოვიყვანოთ კედლებზე. გამოვაცხოთ 15-20 წთ 200 გრადუს ტემპერატურაზე, სანამ ოქროსფერს მიიღებს. შაქარი და კარაქი დავგდათ დაბალ ცეცხლზე, ვადუღოთ 5-7 წთ. როდესაც კარამელი ღია ყავისფერს მიიღებს, დავუმატოთ დაჭრილი მსხალი. 2-3 წუთში კარამელიზებული მსხალი მზად იქნება.კრემი: ავურიოთ ერთმანეთში შაქარი და ფქვილი, დავასხათ ცივი რძე და გავხსნათ კარგად, შემდეგ დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და მუდმივი მორევით ვხარშოთ ადუღებიდან 3-5 წთ. ცხელშივე ჩავაგდოთ კარაქი და დავუმატოთ ვანილი.კრემი გავაცივოთ ოთახის ტემპერატურაზე.კრემს ხის კოვზით შევურიოთ ათქვეფილი ნაღები.გამომცხვარ და გაცივებულ ტარტზე დავალაგოთ მსხლის კარამელი, გადავუსვათ კრემი და გავაცივოთ მაცივარში 3-4 საათით.ჟურნალი "გემრიელი"