მომზადების წესი:ფქვილი და წყალი კარგად ათქვიფეთ, რომ არ დარჩეს კორკოშელები და გააჩერეთ 2 საათი, რათა მასა გაფუვდეს.2 საათის შემდეგ დადგით ფქვილის მასა ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე, თან შეუჩერებლად ურიეთ. გადმოდგით გაზიდან და გააცივეთ.შემდეგ წვრილი ნაკადით ჩაუშვით ზეთი, თან ბლენდერით ან ხელის ზამბარით შეუჩერებლად ურიეთ 8-10 წუთის განმავლობაში.დაუმატეთ მარილი, შაქარი, მდოგვი, სუნელები (სურვილსამებრ) და თქვიფეთ კიდევ 5-7 წუთი.ბოლოს დაუმატეთ ვაშლის ძმარი ან ლიმონის წვენი და კარგად აურიეთ.