დაჭერით ხახვი ალყა-ალყა, ნიორი წმინდად და მოხრაკეთ ზეთში 4-5 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, გახეხილი სტაფილო და გაფცქვნილი და დაჭრილი პომიდორი – ყველაფერი ერთად ხრაკეთ კიდევ 5 წუთი. შემდეგ დაუმატეთ დაჭრილი ქამა სოკო და შუშეთ თავდახურულ ქვაბში 10 წუთი. დაუმატეთ ტომატპასტა, კარგად აურიეთ და შუშეთ 2 წუთი. ჩააყარეთ ფქვილი და ჩქარ-ჩქარა ურიეთ. დაუმატეთ მარილი და პილპილი, დაასხით 2-3 ჭიქა წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. სუფრასთან მიტანის წინ მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.