მომზადების წესი: ბულგარული წიწაკა და ცხარე წიწაკა გაასუფთავეთ თესლისგან. ვაშლს გამოაცალეთ გულები (მაგრამ არ გაფცქვნათ). ყველა ბოსტნეული და დაჭრილი ვაშლი მოათავსეთ დიდ, სქელძირიან ქვაბში, დააქუცმაცეთ ხელის ბლენდერით, დაუმატეთ ზეთი, შაქარი და მარილი. დააადგით დაბალ ცეცხლზე და ხარშეთ 3 საათი. მზა კეტჩუპი გადაიტანეთ გასტერილებულ ქილებში, სურვილსამებრ ზემოდან დაადეთ ნივრის თხელი ფირფიტები და მოასხით სულ ცოტაოდენი ზეთი, შემდეგ კი მოხუფეთ.